Nagelbeugeltechniek
De nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingroeiende nagels, bij een bolle vorm en sommige typen tunnelnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren, de druk te verminderen en eventuele pijn te verlichten, of om op te lossen.
U heeft of krijgt een nagelbeugel?
De geplaatste beugel / spangen mag geen pijn doen. Daarom is het van belang dat u regelmatig controleert op drukplekjes en irritatie. Draag schoenen die geen druk op de nagelbeugel uitoefenen. Heeft u een verminderd gevoel of geen gevoel meer in uw voeten? Laat dan iemand anders uw huid controleren op roodheid.
Maakt u gebruik van nagellak en wilt u de nagellak verwijderen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal waarmee de beugel / spangen vastzit aantasten.
“Vergeet niet uw controle-afspraak met uw pedicure”.
U maakt een week na het plaatsen van uw beugel of spangen een controleafspraak. Vervolgens maakt u voor iedere zes weken een nieuwe afspraak. Bij het ontstaan van roodheid of klachten de spangen of beugel direct laten verwijderen.
Laat de geplaatste beugel of spange los of is er een druk plekje? Neem dan direct contact op met uw pedicure.
Gaat u op vakantie? Laat dit uw pedicure weten zodat zij maatregelen kan treffen voor een extra controle of verzegeling van de geplaatste spange of beugel.
Wanneer is een beugel plaatsen niet mogelijk?
Heeft u last van de volgende verschijnselen dan is het plaatsen van een nagelbeugel niet mogelijk;
- Wond, ulcus
- Huiddefecten
- Ontstekingsverschijnselen aan de teen waarop de beugel /spange geplaatst moet worden
- Onycholyse (nagel loslating)
- Bij ernstige verwikkelingen
- Bij twijfel